O nama   >    Naš kolektiv   >   
 •  
 • Amina Planić - oličenje islamskog načina djelovanja žene u modernom društvu.
 • Inna Lillahi wa inna ilaihi raji'un
 • Amina Planić rođena je u Tuzli 2.5.1977. gdje je završila osnovno i srednje obrazovanje, a Islamski pedagoški fakultet završila je u Zenici. Živjela je islam od malih nogu, tako da joj ni brak ni bračne obaveze nisu bile prepreka da na tom putu i dalje radi. Majka je četvero djece, što bi većini žena bio dovoljan izgovor da se ničemu više ne mogu predati, ali Amina je bila dokaz da mogu i moraju. 

  Bila je oličenje islamskog načina djelovanja žene u modernom društvu. Krajnje požrtvovana da svaki projekat krajnje profesionalno, odgovorno i sa posljednjim atomima snage uradi, što joj je bio moto i što je i od drugih u svom timu očekivala, 100% - tni učinak. Vrijedna, ustrajna, poštena, iskrena, pouzdana, kreativna, komunikativna, brižna ...lista je preduga. Kada bi se ženi u 21. stoljeću dodjeljivala diploma za slijeđenje i požrtvovanost u radu i u vjeri, Amina bi bila prvakinja u tome. Sestra, ne samo rođena, nego sestra hijadama Bošnjakinja koje su u njoj vidjele uzor, žena koja je znala i mogla, htjela i umjela, bila je jedna od onih koje se rode jednom u stotinu godina. 

  Organizirala je desetine seminara, predavanja, kurseva, klubova, radionica...sve to je crpilo snagu koju je Amina nalazila u okrilju snažne vjere. Veliki aktivista na raznim poljima; dok su drugi oklijevali, kritikovali i odugovlačili ona je radila, o čemu svjedoče i rad i trud, ljudi i mjesta koje je dodirnula i hodila. Zasigurno će budućim generacijama direktorica Tesnima biti jako teško hodati u Amininim ''cipelama''. 

  Nakon nepuna tri mjeseca u komi, Amina je preselila na bolji svijet, tačnije 14.2.2017. godine. Molimo Uzvišenoga Allaha dž.š., da joj oprosti grijehe, primi njena dobra djela i uvede je u Džennet Svoj. Nama, kolektivu Tesnima, bila je čast raditi u timu na čijem čelu je bila Amina, molimo Allaha da je primi u društvo odabranih robova, a nama podari pomoć i snage da nastavimo njenim stopama. Amin. 


  Kolektiv Tesnima
   

 •  
 • 16.02.2017
 •  
EDUKATIVNO-KULTURNI CENTAR TESNIM
Super temperament contrast color silk scarf small square replica handbags uk, showing the feminine elegance and gucci replica , red and white, hermes replica , fashionable and handbags replica, the body is very white, the biggest highlight is the silk on the strap Towels can be used for a replica handbags .
Pehlivanu?a 5, 71000 Sarajevo
Tel/Fax: +387 33 220 511
Mobitel/Viber: +387 61 555 075

E-mail: info@tesnim.ba