Edukacija   >    Ostalo   >   
 •  
 • Ilustrovana knjiga za djecu “Kurban - bajram u mojoj porodici”
 • EKC Tesnim pred predstojeći praznik Kurban bajram u svojoj ponudi za malu raju pored "Radoznalaca u potrazi za blagom" Melise Ćosić-Hodžić ima i jednu novinu, a to je knjiga "Kurban-bajram u mojoj porodici" autorice Lejle Pehlivanović.

  Projekat podržavamo i nadamo se da će u budućnosti biti još više ovakvih i sličnih slikovnica sa lijepim islamskim vrijednostima i poukama. 

  U EKC Tesnim imate mogućnost kupovine ove knjige po cijeni od 8.00KM

  Opis:

  “Kurban-bajram u mojoj porodici” je ilustrovana knjiga za djecu koja opisuje porodičnu bajramsku atmosferu i na djeci prikladan način pojašnjava i približava bajramske prakse i običaje.

  Knjiga nas vodi kroz predbajramske pripreme i bajramsko veselje jedne bosanske porodice, a glavni likovi knjige su brat i sestra – Tarik i Amina. Kroz knjigu su propraćene uobičajene teme i događaji koji su vezani za Kurban-bajram: ispraćaj nene i dede na hadž, kupovina kurbana, pospremanje i ukrašavanje kuće, kupanje i oblačenje svečane odjeće, bajram namaz, podjela kurbana, svečani bajramski porodični ručak i dr.

  Živopisne ilustracije i priča koju je lako pratiti čine ovu knjigu vrijednim članom svake kućne biblioteke i knjigom kojoj će se djeca različitih uzrasta često vraćati. Namjena knjige nije samo da edukuje, nego i da djeci omili i uveliča ovaj značajan muslimanski praznik.

  Napomena: Pojedine prakse prikazane u knjizi u nekim okolnostima nije moguće obavljati (npr. lično klanje kurbana), iako su lijepe i pohvalne, i dio su naše vjerske ili kulturološke tradicije. Ova knjiga prikazuje opcije koje bi u idealnom slučaju bile svakome dostupne, te na taj način daje odličnu priliku roditeljima i odgajateljima da sa djecom razgovaraju o različitim načinima kako različite porodice dočekuju i obilježavaju Kurban-bajram i o okolnostima koje utiču na mogućnost praktikovanja pojedinih običaja i sunneta.

  Format knjige: 20×18
  Tip uveza: meki uvez
  Broj stranica: 26

  Uzrast: 2+

  Preuzeto sa Albabi.com

 •  
 • 19.08.2018
 •  
EDUKATIVNO-KULTURNI CENTAR TESNIM
Super temperament contrast color silk scarf small square replica handbags uk, showing the feminine elegance and gucci replica , red and white, hermes replica , fashionable and handbags replica, the body is very white, the biggest highlight is the silk on the strap Towels can be used for a replica handbags .
Pehlivanu?a 5, 71000 Sarajevo
Tel/Fax: +387 33 220 511
Mobitel/Viber: +387 61 555 075

E-mail: info@tesnim.ba