Radionice   >    Sospeso Transparente   >   
  •  
  • Sospeso transparente
  • Najljepša karakteristika ove tehnike je njena trodimenzionalnost, efekt koji se rijetko može vidjeti u ostalim dekorativnim tehnikama.
  • Svi proizvodi pod nazivom Sospeso Trasparente kao i tehnika zaštićeni su autorskim pravima Monice Allegro. Sospeso transparente je tehnika koja se izvodi pomoću specijalizirane folije, ne toksične plastike koja dolazi u providnoj, bijeloj i varijanti sa printanim motivima. Folija ima posebne karakteristike te se oblikuje laganim zagrijavanjem iznad plamena svijeće i pomoću drvenih alata predviđenih za to, laganim pritiskom po mekanoj spužvi. Folija pri dodiru sa toplotom svijeće omekšava, ali na vrlo kratko vrijeme, nakon čega se vraća u prvobitno stanje. Providna folija je pogodna za Sospeso papire koji se lijepe specijalnim ljepilom, a nakon sušenja izrezuju, a zatim i oblikuju. Bijela folija je namjenjena ljepljenju salvete koja je osjetljiva i prozirna pa se bolje ističe na bijeloj podlozi. Printana folija koja na sebi već ima motive je odmah spremna za izrezivanje i oblikovanje. Oblikovane motive je potrebno spojiti vrućim ljepilom. Od folije se oblikuju cvjetovi raznih veličina i vrsta, a služi kao zasebna tehnika i kao dio neke kombinovane tehnike. Sa ovom tehnikom se mogu ukrašavati razni ukrasni predmeti, te izrađivati interesantan nakit. Inače pored osnovne folije, postoje i mnogi medijumi specijalizirani za ovu tehniku.
  •  
  •  
EDUKATIVNO-KULTURNI CENTAR TESNIM
Super temperament contrast color silk scarf small square replica handbags uk, showing the feminine elegance and gucci replica , red and white, hermes replica , fashionable and handbags replica, the body is very white, the biggest highlight is the silk on the strap Towels can be used for a replica handbags .
Pehlivanu?a 5, 71000 Sarajevo
Tel/Fax: +387 33 220 511
Mobitel/Viber: +387 61 555 075

E-mail: info@tesnim.ba